2010-03-12
11:46:58

OMJAGKUNDEDRÖMMA

På framsidan av boken är det två bleka händer som håller i ett rött äpple. Äpplet ska representera Edward Cullen, som framställs som den förbjudna frukten.

Handling:

Isabella Swan ("Bella") flyttar från det soliga Phoenix, Arizona till det regniga Forks, Washington, för att bo med sin pappa, Charlie Swan. Detta för att hennes mamma, Renée, ska kunna resa med sin nya man, Phil Dwyer. I Phoenix var Bella alltid utesluten i skolan, så hon är förvånad när hon snabbt blir vän med flera elever. Mer förvånad blir hon också när flera killar konkurrerar om hennes uppmärksamhet. Men när hon sitter bredvid Edward Cullen den första dagen i skolan, verkar han avvisa hennes närvaro och försöker till och med byta schema för att undvika henne, vilket gör Bella väldigt förbryllad. Efter att ha lurat Jacob Black, en familjebekant, att berätta om stamlegenderna från området, drar Bella slutsatsen att Edward och hans familj är vampyrer, men blir inte rädd. Även om hon oförklarligt var kär i Edward även när hon trodde han drack människoblod, är hon mycket lättad att få reda på att Cullen-familjen väljer att dricka djurblod istället. Edward berättar också att anledningen till att han höll sig ifrån Bella, var att doften av hennes blod är den starkaste för honom. Allt eftersom kommer Edward och Bella närmare varann och trots detta problem; att Edward är en vampyr och Bella en människa så är dem båda överens om att deras kärlek kan konkurrera allt.

Men snart blir deras till synes perfekta förhållande ombytt till kaos när en annan grupp vampyrer drar in i Forks och James, en spårvampyr, bestämmer sig för att jaga Bella som sport.

Tog det där från wikipedia.... (a)

 

Jag har sett båda filmerna och har börjat läsa första boken nu, jag har bara läst 20 sidor, jag har redan fastnat för boken! Helt underbar. Den är nästan bättre än filmen (Twilight) för att den beskriver precis känslan hur det är för Edward att se Bella för första gången. Nu ska jag fortsätta läsa hejdå.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: